Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / Wat goed is moet je niet veranderen

Wat goed is moet je niet veranderen

Sharing is caring

Het is al millennia oud maar volstaat nog steeds. Het schrift begon zo’n 3000 voor Christus in Mesopotamië. Aanvankelijk is het bedoeld om afspraken voor handel te noteren. Handelaren kwamen steeds vaker bij elkaar om spullen te ruilen. Er ontstond de behoefte om transacties op papier vast te leggen. Al waren dat vooral kleitabletten waar tekens in werden gekrast. Pictogrammen werden letters en de kleitabletten werd papier en getypte documenten. Maar de waarde van de pen met naam graveren om notities mee te maken is actueler dan ooit.

Symbolen werden letters

De eerste geschreven symbolen waren administratieve weergaven van verhandelde producten. Hoeveelheden van vee, graan en ander handelswaar werden ermee vastgelegd. Het schrift heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Aan de basis is het nog hetzelfde. Communiceren op schrift was afspraken vastleggen. Wat goed werkt moet je niet veranderen. Goede communicatie voorkomt misverstanden. Met een Parker pen heeft deze beproefde manier van communicatie nog steeds grote waarde. Onze samenleving kan niet zonder het schrift.

Talige samenleving

In onze talige samenleving zou alles vastlopen wanneer we het middel van handgeschreven teksten niet meer hadden. Een calais cross pen bewijst er zijn diensten. Onze samenleving hangt van taal aan elkaar. Niet voor niets is lezen en schrijven op basisscholen nog belangrijker dan rekenen op spelling. Al in de kleutergroepen wordt er een programma voor voorbereidend lezen en schrijven afgewerkt. Herkennen van tekens en symbolen, het verklanken van tekens is al op jonge leeftijd lesstof. Ook de motoriek, zowel grof als fijn, krijgt er volop aandacht. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Schrijven begint daar met potlood, gaat over op de schoolvulpen en later mag ieder zijn eigen schrijfgerei kiezen.Een pen van Waterman design is een logische opvolger om goed en duidelijk te blijven schrijven.