Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Je eigen dakraam kopen en wat erbij komt kijken

Je eigen dakraam kopen en wat erbij komt kijken

Sharing is caring

Je eigen dakraam kopen en wat erbij komt kijken

Of het nou is om snel en gemakkelijk meer licht op een kamer te krijgen of dat u het gewoon doet omdat het er mooi uitziet, voordat u een dakraam laat zetten zijn er enkele dingen waar je wel aan moet denken. Dus lees verder om erachter te komen wat u allemaal moet doen voordat u een dakraam kunt bestellen.

De grootte van het dakraam

Bij de keuze van de grootte van het dakraam zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden: De grootte van het dak, hoeveel lichtje wilt en hoeveel ramen je wilt laten zetten. Zo wilt u geen dakraam kopen waarvoor je grote constructieve maatregelen nodig hebt om hem te plaatsen. En u zult wel denken dat je een zo groot mogelijk raam moet nemen om veel licht binnen te krijgen, maar meerdere kleine ramen kunnen effectiever zijn als je ze goed plaatst.

De positie van je dakraam

De positie van je raam is natuurlijk erg belangrijk. Zo wilt u uw raam zo plaatsen dat je extra licht hebt op de plek waar dit nodig is. Zo kunt u uw dakraam zo plaatsen dat vooral de eettafel in jouw keukengoed verlicht is. Maar het kan ook fijn zijn om meerdere dakramen zo te verdelen dat de gehele ruimte gelijk verlicht is. Dit is vooral handig als er geen één focuspunt is waar je het licht wilt hebben.

Het kiezen van de binnen voering

De vorm aan de binnenkant van het raam kan bepalend zijn voor de lichtinval. Het nemen van binnenwerk dat verticaal is aan de onderkant van het raam en horizontaal aan de bovenkant kan het licht veel ruimer verdelen over de kamer. U wilt het bedrijf waarbij U het dakraam laat maken hierover meer vragen U weet nu al iets meer over het plaatsen van een dakraam, maar alle details moet u met een specialist bespreken. Deze verschillen dan ook per huis en per ruimte waar u een raam wilt laten plaatsen. Maar denk hier in ieder geval over na.

 

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog oop onze gemeente Enschede website.